SURADNJA DVAJU KLUBOVA

Borac i Orijent namjeravaju zajedno koristiti igralište na Krasici

Nedjelja, 03. veljače 2019. 15:27 Napisao  I. V.

Grad Bakar ulaže značajna sredstva u devastiranu sportsku infrastrukturu

Bageri šire igralište na Krasici
Bageri šire igralište na Krasici

 

Orijent 1919 i Borac dogovaraju dugoročnu suradnju temeljem koje bi riječki trećeligaš i bakarski četvrtoligaš zajednički koristili igralište na Krasici.

Pregovori se privode kraju, detalje dogovaraju predsjednik Borca Milan Rončević i dopredsjednik Orijenta 1919 Marinko Koljanin:

- Krasica je odlično privremeno, a možda i dugoročno rješenje. Nama je cilj da trajno rješenje za djecu postane igralište s umjetnom travom na Sušaku gdje nema ni jednog nogometnog kluba osim Orijenta. Nema niti jednog nogometnog igrališta osim na Krimeji, što se mora promijenjati, kaže Koljanin.

Inače, Borac je pod pokroviteljstvo Grada Bakra počeo uređivati igralište na Krasici, bageri trenutačno rade na proširenju igrališta koje će nakon toga dobiti licenciju za natjecateljske utakmice.

Uređenje Krasice dio je projekta gradonačelnika Tomislav Klarića, Grad Bakar ulaže značajna sredstva u devastiranu sportsku infrastrukturu bakarskog kluba.

Planovi obuhvaćaju proširenje centralnog igrališta u Bakru i izgradnju novih svlačionica.

Nakon što je formirana građevinska čestica, dobivene su dozvole za izradnju pomoćnog igrališta u Bakru, a nogometni kompleks će biti potpun kada igralište u Krasici postane funkcionalno.

Riječ je o najvećem ulaganju u sportsku infrastrukturu u županiji nakon kampa na Rujevici. Borac će za nekoliko godina imati uvjete za drugu, a kamo li ne za treću ligu.

Što se tiče suradnje Orijenta 1919 i Borca tiče, dugoročnu suradnju oko korištenja igrališta na Krasici eventualno je moguće dogovoriti na razini dviju lokalnih samouprava, gradova Rijeke i Bakra.

Uz napomenu da je Orijent  igralište na Krasici redovito koristio prije tridesetak godina!

Fotogalerija igrališta na Krasici

 

3. HNL - Zapad

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Crikvenica 0 0
2 Grobničan 0 0
3 Jadran-Poreč 0 0
4 Krk 0 0
5 Nehaj 0 0
6 Novigrad 0 0
7 Opatija 0 0
8 Pazinka-Pazin 0 0
9 Rovinj 0 0
10 Rudar 0 0
11 Uljanik 0 0
12 Vinodol 0 0