VLADIMIR JERIĆ

Očekivali smo više, treba nam vremena da se stabiliziramo

Subota, 22. prosinca 2018. 21:25 Napisao/la  V. P.

 Manje smo kvalitetni u odnosu na prošlu sezonu, kaže trener Pomorca 1921

Vladimir Jerić
Vladimir Jerić

Nogometaši Pomorca 1921 nisu dobro otvorili debitantsku sezonu u Prvoj županijskoj ligi.

Nakon što se se lakoćom prošetali Drugom županijskom ligom, u višem rangu su se tijekom jeseni dosta mučili te na kraju na odmor otišli sa 17 bodova iz 13 utakmica.

- Očekivali smo i mi više, ali tri, četiri igrača koji su nam bili nositelji igre u prošloj sezoni  otišli su igrati viši rang tako da smo bili manje kvalitetni u odnosu na prošlu sezonu. Zatim su nam se tri najbolja igrača ozlijedila, Dorčić, Miškulin i Benić, pa smo igrali i bez njih. No, ja se ne volim vaditi na ozljede i kukati, bilo nas je koliko nas je bilo. Činjenica je da smo bili manje kvalitetni iako u nekim utakmicama u kojima smo bili bolji, to nismo materijalizirali. Pratio nas je i peh, kao u zadnjem kolu na Rabu gdje smo došli nakon dva tjedna treninga na igralište na kojem se nije moglo igrati, vodili smo 2:0,a zatim izgubili 3:4, rekao je trener Pomorca 1921 Vladimir Jerić.

Kostrenska momčad već je ostala bez jednog igrača, Abram je preselio u Halubjan.

- To je naš junior, 1998. godište. Dobar potencijal, otišao je igrati ligu više i mi mu samo možemo poželiti sreću, dodaje Jerić.

U Pomorcu 1921 su se nadali da će možda već ove sezone ostvariti plasman u višu ligu.

- Možda nam treba još malo vremena da se stabiliziramo, da se igrači naviknu na ovu ligu. Moramo i osvježiti momčad, jer imamo igrače koji nisu igrali godinu, dvije pa su se sad vratili. Cilj nam je dovesti neka pojačanja i na proljeće osvojiti čim više bodova. Neke razgovore smo već obavili, a krajem sljedećeg tjedna razgovarat ćemo sa svim igračima te sa potencijalnim prinovama da vidimo na čemu smo, kaže trener Pomorca 1921.

Strateg kostrenske momčadi smatra da nije dobra ta neizvjesnost oko sustava natjecanja za iduću sezonu.

- Polusezona je završila, a sve je još uvijek u zraku. Nitko ne zna hoće li biti reorganizacije, niti kako će lige izgledati. Ima dosta otvorenih pitanja, a to nije dobro. Naravno da je nama cilj na proljeće biti što bolje plasiran. Svi bismo mi željeli biti prvi, ali tek pred kraj prvenstva ćemo znati što smo učinili, zaključio je Vladimir Jerić.