Subota, 22. srpnja 2017.RATIMIR ŠAFAR ISTIČE

Ostvarili smo rezultat kojemu se nitko nije nadao

Autor N. D. Utorak, 11 srpnja 2017 12:29

Četrnaest kola smo bili bez poraza i mogu reći da smo imali polusezonu iz snova

Ratimir Šafar (Risnjak)
Ratimir Šafar (Risnjak)

Prošlosezonski novaci u Prvoj županijskoj ligi, momčad Risnjaka, iznenadila je izvrsnim rezultatima, koji su je na kraju sezone doveli do četvrtog mjesta. Trener Ratimir Šafar ocjenio je sezonu kao vrlo uspješnu, čak je i iznenađen rezultatom.

- Nakon šest sezona uspjeli smo ući u ovaj rang natjecanja i prva ambicija je bila da izborimo ostanak. Nismo se pojačavali s novim igračima već htjeli da momčad i igrači koji su izborili nastup u ovoj ligi odigraju sezonu i zasluženo osjete draž igranja u rangu više. Na kraju je ispao fenomenalan rezultat kojemu se nitko nije nadao. Momčad se izvrsno posložila, ostvarena je kemija između mlađih i starijih igrača i završili smo sezonu na visokom četvrtom mjestu. Četrnaest kola smo bili bez poraza i mogu reći da smo imali polusezonu iz snova, izjavio je Šafar.

S obzirom na rezultat ambicije se neće mijenjati, Šafar je svejstan da momčad ovisi skromnim financijama.

- Klub ima samo podršku Općine Lokve i financijski jedva krpamo kraj s krajem, što nije nikakva tajna. Lokve su malo mjesto i nemamo podmladak iz kojeg bismi crpili svoje igrače, a s obzirom na financije ne možemo si priuštiti neka skupa pojačanja i ambicije se ne mogu mijenjati. Sigurno da nećemo napadati prvo mjesto, ali želimo nastupati u ovoj ligi. Igrači su uvidjeli da mogu igrati na određenoj kvaliteti, liga je primjerena i želimo nastaviti svoj put u ovoj ligi, ali sigurno je da će u narednoj sezoni biti izuzetno teško, jer su nas svi upoznali i imat će respekt prema nama, rekao je Šafar i nastavio o protivnicima u ligi, te samom poretku:

- Vihor je potpuno zasluženo osvojio prvenstvo. Mi imamo odlične odnose sa Vihorom, trener Hrgovčić je bio naš igrač, moram istaknuti da nam je izuzetno drago što su osvojili prvenstvo. Međutim, moram naglasiti da me je iznenadio Borac iz Bakra, koji je igrao jako lijep nogomet i koji je napravio iznenađenje na drugom mjestu s obzirom da su ušli u ligu s minusom od šest bodova, rekao je Šafar.

Risnjak je nositelj kvalitete u Gorskom kotaru:

- Postoji desetak klubova, ali svi imaju jedan veliki problem, a to je mladost i podmladak. Mislim da nogometni savez tu nema sluha, a svi bismo morali znati da svako mjesto u Gorskom kotaru ima klub i živi za nogomet. Drugi sportovi skoro da i ne postoje, nogomet u nekim mjestima predstavlja sve. Ljudi se okupljaju oko nogometa i doslovno žive za svoje klubove. Zato kažem da bi nogoketni savez trebao imati sluha i omogućiti momčadima da igraju s onoliko mladih koliko ih imaju. Risnjak je već par sezona vodeći klub Gorskog kotara, imamo ljude koji daju sve od sebe za klub i ponosni smo na uspjehe, zaključio je Šafar.

Morate se prijavit ukoliko želite komentirati

SportCom.hr