ADNREJ ŽIVKOVIĆ

Kada bi momčad ostala na okupu, zadovoljan bih bio bez pojačanja

Ponedjeljak, 26. studenog 2018. 22:31 Napisao/la  V. P.

Predsjednik je prezadovoljan. Pričali smo i o plasmanu u viši rang

Andrej Živković (OŠK Omišalj)
Andrej Živković (OŠK Omišalj) Foto: Lario Tus

Nogometaši županijskog prvoligaša OŠK Omišlja pobjedom nad Rječinom osvojili su jesenski naslov prvaka.

Utakmica je bila vrlo zanimljiva, obzirom da je OŠK poveo 2:0, pa 3:2, ali se Rječina oba puta uspjela vratiti.

Na kraju je iskusni Škoda donio pobjedu vrijednu naslova.

- Proslavili smo u nedjelju, a odraditi ćemo još jedan trening pa idemo na odmor do početka veljače. U subotu ćemo proslaviti ponovno jer nas je naš predsjednik Nikola Turčić počastio odlaskom u Trogir, u hotel Medena na Noć Zagore. Poklon je to dečkima za sjajnu polusezonu, rekao je trener OŠK-a Andrej Živković.

Strateg momčadi iz Omišlja obavio je i sastanak s predsjednikom Turčićem.

- Predsjednik je prezadovoljan. Pričali smo i o plasmanu u viši rang, vidjet ćemo šta će biti, ali počelo se o tome razmišljati. Naš je predsjednik jako ambiciozan i ako nešto želi prevrnut će svaki kamen kako bi to ostvario, dodao je Živković.

Za ligu više trebat će još neka pojačanja.

- Kada bi cijela ova momčad ostala na okupu, ja bih bio zadovoljan i bez pojačanja. No, ne znam što će biti na proljeće. Neki igrači već dobivaju pozive i ponude. Ako tko može ići u viši rang, svaka čast, to je nagrada i za mene i za klub. Vidjet ćemo kako će se razvijati situacija tijekom stanke, kaže trener OŠK-a.

Uoči početka sezone, malo je tko mislio da bi OŠK mogao osvojiti titulu jesenskog prvaka.

- Dečke koji su došli ja sam osobno kontaktirao jer sam ih znao od ranije, a neke sam i trenirao. Kada smo se ekipirali pretpostavljao sam da ćemo biti među prvih pet momčadi, ali da ćemo baš biti prvi, nisam. Jesen je bila odlična, izgubili smo dvije utakmice, u Klani i Kraljevici i niti u jednoj od te dvije nismo bili u podređenom položaju, smatra trener Omišljana.

U OŠK je stiglo nekoliko mlađih te tri iskusnija igrača, a svi su se pokazali kao pun pogodak. Uz to, starosjedioci OŠK-a su kvalitetni igrači na koje se uvijek može računati.

- Ja kada tražim igrače prvo pitam jesu li normalni, jer to znači da se s njima može raditi. Kezić, Jozić i Karlovčan su iskusniji i zapravo se sve poklopilo. Marin Prpić je bivši prvoligaški igrač, zatim Škoda, Dajdžić, Đunđek, Radoslović, sve su to kvalitetni igrači. Stvorila se pozitivna atmosfera, imali smo navijače na utakmicama, ne samo doma, već i u gostima, pojašnjava recept za uspjeh Andrej Živković.