Ponedjeljak, 21. kolovoza 2017.DRAGAN ŠTULIĆ, TRENER POMORCA

Neka budu ponosni na ovakvu odluku

Autor Subota, 05 kolovoza 2017 22:38

Moram biti iskren i reći da nas odluka nije iznenadila, kaže jedan od dvojice trenera Pomorca 1921

Prva seniorska momčad Pomorca 1921
Prva seniorska momčad Pomorca 1921

Treneri Dragan Štulić i Vladimir Jerić odradili su prvi trening seniora Pomorca 1921, nakon dvije sezone stanke počele su pripreme za natjecanje u seniorskoj kategoriji.

Nekadašnji drugoligaš počinje natjecanje u drugoj županijskoj ligi, najnižem rangu natjecanja:

- Odlukom kluba ponovo je aktiviran seniorski pogon, u utorak smo počeli raditi i na treningu dočekali vijest o odluci Izvršnog odbora županijskog saveza da ćemo igrati drugu županijsku ligu. Moram biti iskren i reći da nas odluka nije iznenadila. Želimo svim poslati poruku da ovaj Pomorac otpočetka radi transparento bez pritiska i lobiranja. Čestitam upravi koja je ovakvu odluku zajedno sa stučnim stožerom prihvatila na korektan način, a oni koji su odlučili da klub s ovakvom tradicijom, ovolikim brojem djece i ovakvom infrastrukturom igra drugu županijsku ligu, neka budu ponosni na svoju odluku, kaže DragaN Štulić, jedan od dvojice ravnopravnih trenera prve seniorske momčadi Pomorca 1921.

- Krećemo od nule, okrenuli smo se igračkom kadru iz Kostrene. Prvo smo kontaktirali domaće igrače koji igraju diljem regije, vjerujem da ćemo sastaviti respektabilnu momčad koja će napasti prvo mjesto uz dužno poštovanje drugim klubovima. Kolega Jerić i ja dobro ćemo se pripremiti, naravno da Pomorac mora napasti prvo mjesto. Tako svi razmišljamo u klubu, to sam rekao i igračima na prvom treningu.

Roster vjerojatno još nije zatvoren?

- Na prvom treningu bilo je 24 igrača kojima smo prenijeli vijest da igramo drugu županijsku ligu, njima smo prepustili da odluče žele li igrati u toj ligi. Vjerujem da se neće predomisliti, a na popisu mogućih pojačanja imamo nekoliko respektabilnih imena.

Jerić i vi zajedno vodite momčad što je jedinstven slučaj u regionalom nogometu?

- Odluku smo donijeli zajedno s voditeljom škole Maurom Uljanićem. Jerić i ja smo prošle sezone vodili juniore i kadete, normalno ćemo nastaviti raditi zajedno sa seniorima. Zajedno ćemo odradii pripreme, a onda ćemo vidjeti kako ćemo funcionirati u prvenstvu s obzirom na obveze u školi nogometa. Jerić je vrhunski suradnik kao osoba i stručnjak, mislim da neće biti problema ako zajedno budemo sjedili na klupi. Nema potrebe sa samoisticanjem.

Zanimljivo je da ste bili u Orijentu 1919 kada je sušački kub promoviran u prvu županijsku ligu iako je tada imao isti formalni staus kao Pomorac 1921 danas?

- Interesantno je da sam bio zadnji trener starog Orijenta i da sam vodio prvu službenu utakmicu Orijenta 1919 u kupu protiv Zameta. Mogu reći da sam ugasio stari Orijent i počeo raditi u novom Orijentu! Sada sam igrom sudbine postao trener novog Pomorca! Što se tiče Orijenta 1919, sjećam se da je tada bilo izlobirano objašnjenje Izvršnog odbora županijskog saveza da Orijent 1919 zbog svoje tradicije i povijesti treba odmah igrati prvu županijsku ligu. Za mene je ta odluka imala smisla kao što bi imalo smisla da Pomorac 1921 krene natjecanje od prve županijske lige. Sada bi mi bilo najlakše reći da neću to komentirati! Reći ću ponovo, neka članovi Izvršnog odbora županijskog saveza budu ponosni na ovakvu odluku.

Morate se prijavit ukoliko želite komentirati

SportCom.hr