Anel Karabeg: Dalić je izuzetan stručnjak, kada me pozvao za pomoćnika nisam razmišljao

Srijeda, 24. siječnja 2018. 00:56 Napisao/la  SC

Vjerujem da ću dobiti još nogometaša u kadar, a cilj je poznat, ostanak u ligi je imperativ, kaže novi trener novigradskog drugoligaša

Anel Karabeg
Anel Karabeg

Anel Karabeg (55) poznato je nogometno ime među poznavateljima nogometa bivše države, današnji trener Novigrada svojedobno je bio jedan od najboljhi igrača mostarskog Veleža.

Kao trener radio je na Bliskom istoku, bio je pomoćnik Zlatka Dalića u Al Ainu.

- Dalić je izuzetan stručnjak, u Aziji je veliko ime i kada me pozvao za pomoćnika nisam previše razmišljao. A nisam ni požalio, igrali smo finale tamošnje Lige prvaka. Enormna je razlika u financijama izmđu njihovog i našeg nogometa, zbog toga ovdje dolazi često do problema, ali pritisak je sličan. Svugdje se traže rezultati, to je univerzalna karakteristika ovog posla, rekoa je Karabeg za istraspot.eu.

Momčad Novigrada preuzeo je nezahvalnoj situaciji, momčad se raspala, klub je zadnji na ljestvici:

- Nogomet je svugdje nogomet. Novigrad je prekrasan grad, sviđa mi se ovdje, ali sada treba početi ozbiljno raditi. Vjerujem da ću dobiti još nogometaša u kadar, a cilj je poznat, ostanak u ligi je imperativ, zaključio je Karabeg.

Zvonimir Hodak, direktor Novigrada, najavio je početkom godine dolazak kineskog ulagača koji s Novigradom ima velike planove. Za početak treba sastaviti respektabilnu momčad.