ZLATNA KOPAČKA

Dražen Pilčić u dresu Grobničana postigao stotinu pogodaka

Nedjelja, 09. rujna 2018. 16:55 Napisao  I. V.

Predsjednik Igor Čargonja darovao najboljega klupskog strijelca

Dražen Pilčić i Igor Čargonja
Dražen Pilčić i Igor Čargonja

 

Dražen Pilčić dobio je prije utakmice protiv Otočca zlatnu kopačku!

Predsjednik Grobničana Igor Čargonja darovao je najboljega klupskog strijelca povodom rijetkog sportskog dosega, Pilčić je postigao sto golova u dresu Grobničana!

- Lijepa gesta za stoti gol, svaka im čast! Kako su se sjetili? Prošle sezone tražio sam po internetu koliko sam zabio, mislim da smo putovali u Pulu gdje smo igrali protiv Uljanika, kada smo o tome pričali. Do tada sam zabio devedeset i nešto golova. Rekli su da će mi nešto darovati za stoti gol i evo! Svaka im čast! U pet sezona postigao sam 102 gola zajedno s ova dva zadnja protiv Otočca, nije to lako! Bez suigrača to ne bi bilo moguće, a neki su samnom od moga prvoga gola, kaže Pilčić.

I ove sezone Pilčić je nastavio neumorno zabijati, što će tek biti kada ozlijeđeni Anas Sharbini počne asistirati:

- Gdje će nam biti kraj!? Sharbini je odradio nekoliko treninga, boli ga. Bolje da ne riskira, govori Pilčić.

Grobničan je sezonu rezultati počeo očekivano, tri pobjede u tri kola:

- S obzirom da nismo svi odradili pripreme kako treba, mislim da ćemo se u hodu pripremati. Nije nas bilo, nešto zbog posla, nešto zbog ozljeda... Evo, Linića još nema, a on nam najviše nedostaje u sredini. Bit ćemo bolji iz utakmice u utakmicu, smatra Pilčić.

Iduće sezone Grobničan će opet igrati regionalnu treću ligu s Opatijom, Krkom, Orijentom... Kvaliteta je najmanji grobnički problem:

- Mislim da ne bismo puno zaostajali za drugim klubovima ni da ove sezone igramo treću ligu! Meni osobno bolje je igrati s našim klubovima zbog susjedskog rivaliteta nego sa zagrebačkih klubovima. Dobro, ja više nemam ambicija, nemam više kamo otići, a za mlade je bolje da je liga jača. Situacija je takva kakva je u našem nogometu, ne možemo birati. Za mene će nova treća liga biti dobra, regionalna liga postat će puno jača. Sadašnjim trećeligašima sigurno ne odgovara nova liga, uložili su puno u momčadi. Ako mogu, neka igraju drugu ligu! Sada će im put prema drugoj ligi biti otvoreniji, zaključuje Pilčić koji je zlatnu kopačku proslavio sa suigračima:

- Počastio sam dečke poslije večere iza utakmice i lagano doma. Obiteljski život, nema više okolo, ha, ha..., zaključuje Pilčić.

4. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Grobničan 21 31
2 Borac 7 24
3 Pazinka-Pazin 14 23
4 Nehaj 12 22
5 Mladost 1 19
6 Rovinj 4 18
7 Otočac -2 18
8 Vinodol -1 17
9 Buje 2 15
10 Naprijed -1 15
11 Crikvenica -5 14
12 Uljanik -1 13
13 Rudar -7 13
14 Cres -8 13
15 Vihor -16 7
16 Halubjan -20 2