NK Rudar istoga dana smijenio trenera i predstavio prvo zimsko pojačanje

Četvrtak, 27. prosinca 2018. 18:56 Napisao/la  SC

Dragan Načinović postao bivši trener, Sanjin Grbac postao budući igrač. Dario Milevoj ne želi postati trener prve momčadi iako je klupski zaposlenik

Sanjin Grbac, bivši igrač Orijenta, Grobničana i Vihora
Sanjin Grbac, bivši igrač Orijenta, Grobničana i Vihora

 

Rudar je u četvrtak smijenio trenera i predstavio prvo zimsko pojačanje:

Odbor za hitnost u četvrtak je razriješio dužnosti trenera Dragana Načinovića uz sljedeće obrazloženje:

- Načinović je bio jako korektan, ali ovo je alarmantna situacija te smo nakon sastanka s team-managerom i s nekolicinom starijih igrača donijeli zaključak kako bi se trebalo napraviti takvu promjenu. Načinoviću se zahvaljujemo na dosadašnjem doprinosu, sigurno ćemo ga zadržati u klubu. Prvi kandidat za trenera bio je Ljubo Vilić, međutim on nije prihvatio ponudu jer nema više ambicija, a prvi sljedeći i ujedno posljednji kandidat s Labinštine je Dario Milevoj. On ima punu podršku nogometaša, uostalom i bio je na tom sastanku s igračima, ali se opire tom rješenju. Vjerujem da će respektirati činjenicu da je profesionalac u klubu i da će prihvatiti ponudu. Nitko ga  ni na što neće prisiliti, ali očekujem da respektira klub u kojem zarađuje kruh posljednje desetljeće, rekao je predsjednik Remzo Zalihić.

Načinović je Rudar vodio u deset susreta te je osvojio 12 bodova što mu daje epitet najuspješnijeg trenera labinskog kluba u 2018. godini, a bilo ih je čak tri.

Sanjin Grbac novi je igrač Rudara, 28-godišnji napadač dolazi iz Vihora.

- Kontakt s Rudarom uspostavljen je nakon međusobne utakmice prije mjesec dana da bi u četvrtak dobio papire pa mogu reći da sam igrač labinskog četvrtoligaša. U prvim danima 2019. dolazim dovršiti papirologiju. Klub je to velike tradicije, a ovo je moj prvi nogometni ‘izlet’ u Istru pa se veselim novim izazovima, izjavio je Grbac za klupsku stranicu.