Nitko se ne sjeća kada su Crikvenica i Vinodol igrali utakmicu za poredak u vrhu ljestvice

Ponedjeljak, 13. studenog 2017. 18:23 Napisao  I. V.

Nitko se ne sjeća ni kada su zadnji put tri kluba iz ovog dijela regije bili među prvih šest na ljestvici, kaže trener Crikvenice Teo Ivić

Teo Ivić
Teo Ivić


Nogometaši Crikvenice i Vinodola u subotu igraju lokalni derbi koji osim uobičajenog rivalstva ove sezone ima dodatni naboj.

Obje su momčadi pri vrhu, a Crikvenica bi evenetualnom pobjedom u Novom Vinodoloskom nakon domaće utakmice protiv Halubjana stekla piliku u zadnjem kolu na Krimeji igrati za drugo mjesto.

- Kažu mi u Crikvenici da se ne sjećaju kada su Crikvenica i Vinodol igrali utakmicu za poredak u vrhu ljestvice. Istodobno je i Nehaj visoko, nitko se ne sjeća ni kada su zadnji put tri kluba iz ovog dijela regije bili među prvih šest na ljestvici. To sigurno daje još veći naboj subotnjoj utakmici, kaže trener Crikvenice Teo Ivić.
 
Svi treneri Crikvenice imaju problema u ljetnom razdoblju s odazivom igrača treninzima budući da većina igrača radi u ugostiteljstvu. Pri kraju jeseni problem su loše vrijeme i uvjeti za rad:

- Treniramo na umjetnoj travi pokraj dvorane pod rasvjetom. Odaziv je sada OK, od pobjede 5:2 u Rovinju treninzi su postalo posjećeniji, ta je pobjeda podignula atmosferu. Iako se već protiv Uljanika osjetilo da treniramo iza gola. Prošli tjedam smo samo petnaestak minuta bili na glavnom terenu pa su igrači protiv Uljanika počeli igrati mali noogmet. Bilo je nekoliko malonogometnih akcija koje nisu dobro završile za nas, Uljanik nam je složio nekolikko kontri, naglašava Ivić.

Osam pobjeda nakon 12 kola nitko u Crikvenici nije očekivao:

- Nisam ni ja, posebno nakon problema s kojima se nikada prije u radu nisam sreo. Na početku priprema pola igrača nije se pojavilo, većina je dolazila neredovito, neki su se pojavili prije prvenstva. Jako nam je  pomoglo kada smo u 16 dana igrali pet utakmica u prvenstvu i kupu iako smo tada zbog umora doživjeli najteži poraz (0:5) od ionako boljega  Grobničana. Kada je završio taj ciklus, nakon odmora igrači su se fizički dignuli. Koliko god sam bio ljut što moramo igrati dva utorka zaredom, toliko nam je to pomoglo, zaključuje Ivić.

4. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Grobničan 30 40
2 Pazinka-Pazin 17 29
3 Borac 7 28
4 Nehaj 12 26
5 Vinodol 5 26
6 Otočac -1 24
7 Naprijed 4 22
8 Rovinj 1 21
9 Buje 4 20
10 Cres -5 20
11 Mladost -3 19
12 Rudar -6 17
13 Uljanik -4 16
14 Crikvenica -9 15
15 Vihor -23 7
16 Halubjan -29 2