NIKOLA TURČIĆ

Ne pada nam na pamet gajiti ambicije bez svojih kadrova

Srijeda, 05. lipnja 2019. 12:20 Napisao  I. V.

Na takav način lakše ćemo animirati djecu,  kaže predsjednik OŠK-a

Nikola Turčić
Nikola Turčić

 

OŠK Omišalj postao je prvak Prve županijske lige, otok Krk dobio je treći klub koji će igrati međužupanijski nogomet u Središtu Rijeka.

Krk će igrati treću ligu, Vihor i OŠK igraju u četvrtoj ligi.

Ako su titulu prvaka ove sezone osigurali igrači i struka, onda je uspon omišaljskog kluba zadnjih sezona osigurao Nikola Turčić.

Turčić je dugodišnji predsjednik kluba, njegova tvrtka GPP Mikić glavni je klupski sponzor, ali Turčića prije svega treba predstaviti kao strastvenog zaljubljenika u nogomet.

Iza omišaljskog uspjeha stoji iskustvo nogometnog djelatnika koji je čak 17 godina bio član uprave HNK-a Rijeka zaključno s mandatom Roberta Ježića, pet godina bio je član uprave najjačeg Pomorca...

Iako je titula prvaka osvojena u zadnjem kolu, ništa se u OŠK-u  nije dogodilo slučajno

- Nismo bili oprećeni prvim mjestom, pustio sam igrače da igraju slobodno, da svi treneri u klubu u miru rade svoj posao... Nekoliko igrača prve momčadu ujedno su treneri u omladinskoj školi, dosta kvalitetno radimo, naglašava Turčić koji očigledni uspon nogometa na otoku Krku ovako definira:

- Trebamo voditi računa da se taj uspon temelji na domaćim kadrovima, da okupljamo djecu. Mi nastojimo okupiti što više djece, počevši od najmanjeg uzrasta, trenutno imamo oko 25 morčića. Sedamdeset posto igrača prve momčadi potječe iz našeg omladinskog pogona, cilj je da odgajamo djecu u sportskom duhu. Ne pada nam na pamet gajiti ambicije o višem rangu bez svojih kadrova, govori Turčić.

Omišalj ima jednu prednost u odnosu na Krk i posebno Vihor iz Baške, troškovi održavanja prve momčadi manji su onoliko koliko je OŠK bliži kopnu:

- Dosta igrača zaposleno je kod mene u firmi, nastojimo prvu momčad složiti od igrača koji rade na Krku. Prate nad općine Dobrinj i Malinska kojima gravitiramo, a najveći sponzori su GPP Mikić i Općina Omišalj, kaže Turčić.

Četvrta liga novi je izazov na svim klupskim razinama počevši od infrastrukture:

- Ako neke uvjete još nemamo, pokušat ćemo ih riješti! Mi smo zdrav klub koji ima mogućnosti ispuniti sve uvjete! Imamo glavno igralište, imamo dva pomoćna igrališta, imamo sve što bismo trebali imati i ne znam što bi savez mogao tražiti više. Nemamo ambicije da budemo prvi u čevrtoj ligi, želimo se zadržati u ovom rangu. Ipak je to viši nivo rada i natjecanja, moramo se malo drugačije posložiti, morat će se više trenirati. Dečki moraju shvatiti da smo rang više, da će se od njih više očekivati ako želimo ostati u tom rangu. Uprava dobro radi, lokalna samouprava nas dobri prati. Na takav način lakše ćemo animirati djecu, drugačije se gleda na klub kada su natječe u višem rangu, zaključuje Turčić.

4. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Cres 10 9
2 Naprijed 7 9
3 Buje 5 7
4 Otočac 2 6
5 Medulin 1 6
6 Gospić -3 4
7 Mladost 1 3
8 Vihor -1 3
9 OŠK Omišalj -2 3
10 NK Lokomotiva -5 3
11 Kraljevica -7 0
12 Borac -8 0