A-2 košarkaška liga: Škrljevo, Stoja i Crikvenica favoriti, Istra, Opatija i Karlovac novi članovi

Četvrtak, 17. listopada 2013. 09:15 Napisao/la  Stjepan Lončarić

Prvenstvo kreće u subotu, 19. listopada, utakmicama prvog kola u kojima se sastaju: Rovinj - Škrljevo (15), Crikvenica - Kastav (16), Zamet - Pula 1981 (18), Stoja - Ghia Staff (19), i Istra - Opatija (20)

Ljetna stanka najduža je kod košarkaša. Traje više od pola godine, pa se iz tih razloga sa velikim nestrpljenjem iščekuje novo prvenstvo.

Drugoligaši na zapadu kompletirali su se sa tri nova člana. Uz Istru, ponajviše zahvaljujući novoj sportskoj dvorani, aktivirali su svoj status i košarkaši Opatije. No, priključenje košarkaša Karlovca ovoj ligi veliko je iznenađenje i nepoznanica u smislu dometa ove momčadi. Dečki iz grada na četiri rijeke igrali su u sličnoj regionalnoj raspodjeli, ali jako davno. Pred skoro pedeset godina...

Na osnovu prošlogodišnjih rezultata, ali i brojnih pripremnih utakmica, sa kojima su klubovi popunjavali ovu dugu stanku, kandidaturu za najviši plasman najavljuju prošlogodišnji prvak Škrljevo, Stoja i Crikvenica. Ove tri momčadi doživjele su kadrovske promjene, uglavnom pojačavajući svoje redove.

Kako se prvenstvo počelo približavati, klubovi su krenuli svoje pripremne utakmice odigravati u susjednu Sloveniju, pa čak i BiH, a u međusobnim susretima skrivali su svoje ponajbolje igrače. Uz navedena tri sastava, tihi favoriti za visoki plasman su i košarkaši Pule 1981 i Kastva. Treneri Dragojević, Begonja i Mance više nemaju što kriti.

Prvenstvo kreće u subotu, 19. listopada, utakmicama prvog kola u kojima se sastaju: Rovinj - Škrljevo (15), Crikvenica - Kastav (16), Zamet - Pula 1981 (18), Stoja - Ghia Staff (19), i Istra - Opatija (20). Karlovac je u prvom kolu slobodan.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.