NEHAJEV SVAST

Suglasan sam da prvenstvo počinje prerano

Ponedjeljak, 06. kolovoza 2018. 13:12 Napisao  I. V.

Sharbinijev dolazak u nekim će utakmicama Grobničanu biti teret

Nehajev Svast
Nehajev Svast

 

Nogometaši Nehaja pripremaju se za sezonu u kojoj trenera Nehajeva Svasta očekuje drugačiji izazov nego prošle sezone, kada je u hodu slagao momčad za vrh ljestvice.

Nehaj je na kraju sezone sastavio momčad od koje se iduće sezone očekuje da postane jedan od izravnih konkurenata objektivno najkvalitetnijoj momčadi Grobničana:

- Počeli smo pripreme 17. srpnja, ostali smo bez Pejića, koji je otišao u Indiju i Ćačića, koji je otišao u talijanku Seriju D. Došli su Jasprica iz Naprijeda i braća Lagumdžija iz Vinodola, tako da smo upjeli pokriti upražnjene pozicije. Međutim, kao i velik broj klubova uz more, ljeti imamo problema s odazivom na treninge igrača koji rade tijekom turističke sezone. Jasprica, Rubčić i Pejanović još nisu odradili ni jedan trening! Imali smo problema i s organizacijom pripremnih utakmica, nismo igrali planirane utakmice protiv Borca i Otočca. Protekli smo vikend igrali na turniru u Krivom Putu s Halubjanom, Crikvenicom i Bunjevcem. Crikvenicu smo u 45 minuta dobili 1:0, odigrali smo 0:0 s Bunjevcem koji nas je dobio na penale i osvojio prvo mjesto. Imamo objektivnih poteškoća vezanih za treninge, ali ni drugima nije bolje. Suglasan sam s razmišljanima da prvenstvo počinje prerano, većina momčadi neće biti spremna do 25. kolovoza, kaže Svast.

Okosnica momčadi ostala je okupu što obavezuje u idućoj sezoni?

- Nadam se da smo ostati barem na istoj razini kao prošle sezone iako nam bitni igrači nisu u treningu i pitanje je koliko će moći igrati u prvim kolima. U prva četiri kola triput gostujemo, između 1. i 2. kola igramo pretkolo Kupa protiv Graničara iz Županje. Nema tu alibija, imamo kvalitetnu momčad, posebice kada se priključe igrači koji su nam važni.

Konrketno, može li itko iduće sezone konkurirati Grobničanu koji je praktično sačuvao momčad i doveo Anasa Sharbinija?

- Mislim da će ove sezone Grobničanu biti teže, svi će ih ozbiljnije shvatiti, Sharbinijev dolazak u nekim će utakmicama biti njihov teret. Svi će od njih očekivati da glatko riješavaju utakmice. Grobničan i Orijent prošle sezone odigrali su iznadprosječno, Grobničan je zabio više od sto golova, mi smo s 57 bodova bili tek treći. Mislim da su iduće sezone vrlo blizu Pazinka i Rudar, koji su ostali sa sličnim kadrom s kojim su igrali treću ligu, što će znati iskoristiti. Iza njih vidim Nehaj i Crikvenicu, koja je dovela petoricu igrača, a nitko nije otišao, ne znam kakva će situacija iduće sezone biti na Hreljinu nakon što je otišlo šest igrača. Mi ćemo pokušati sve što možemo da budemo pri vrhu, bitan je dobar početak. Ponavljam, na početku tri utakmice igramo u gostima, mislim da će rezultati u prvih četiri, pet kola odrediti tijek sezone.

Predsjednik Željko Biondić krajem prošle sezone najavio je mogući ulazak u treću ligu, što na početku nove sezone stvara određeni pritisak na momčad?

- Mislim da ta priča o trećoj ligi nije bila baš realna, ne vjerujem da bi Nehaj ušao u treću ligu ni da je Orijent odustao. Opet se priča o reogranizaciji treće lige iako ne znam što bi nam reorganizacija dobroga donijela. Središte Sjever želi podjelu pa i naši klubovi pokušavaju učiniti isto. Koliko čujem spominje i jedinstvena treća liga.

4. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Grobničan 36 47
2 Borac 12 36
3 Vinodol 8 33
4 Pazinka-Pazin 12 32
5 Nehaj 15 31
6 Naprijed 5 28
7 Rovinj 0 26
8 Mladost -4 26
9 Cres -6 25
10 Buje 1 24
11 Otočac -11 24
12 Uljanik -1 23
13 Rudar -5 23
14 Crikvenica -12 17
15 Vihor -25 13
16 Halubjan -25 7