MIHAEL MAJETIĆ Negdje nas mora krenuti, u nekoliko utakmica odlučivale su nijanse

Četvrtak, 11. listopada 2018. 10:43 Napisao  I. V.

U trendu su smjene trenera, najlakše je promijeniti trenera. Moj je mandat stalno na raspolaganju, naša uprava misli drugačije, kaže trener Halubjana

Mihael Majetić
Mihael Majetić

 

Mihaelu Majetiću nije lako zadnjih tjedana, trenera Halubjana glava zaboli čim pogleda na ljestvicu.

U sedam kola nije osvojio ni bod, dobro je da u mučnom razdoblju još uvijek nije izgubio smisao za humor.

- Na poslu me zovu 007!, kaže Majetić.

- U trendu su smjene trenera, najlakše je promijeniti trenera. Moj je mandat stalno na raspolaganju, naša uprava misli drugačije. Smatraju da smjena trenera nije rješenje. Što se mene tiče, Halubjan je moj klub, uvijek sam na raspolaganju bez obzira što treba raditi u klubu, naglašava Majetić.

S obrnute perspektive gledano, nije baš ni tako jednostavno u sedam utakmica ne osvojiti bod:

- Mogli smo nekoliko puta uzeti bod, promašili smo nekoliko penala u ključnim trenucima, ali kada krene loše, uvuče se nervoza u momčad. Stariji igrači ne treniraju dovoljno jer su zauzeti, mladi igrač ne mogu još uvijek preuzeti odgovornost. Jako je teško nakon toliko poraza ući u svlačionicu i dignuti igrače. Nakon toliko poraza na vidjelo izlazi svaki nedostatak u klubu. Motiva imam, momčad je skoro ista kao prošle sezone, liga je izjednačena, ni Grobničan nije u seriji kao prošle sezone. U ovoj ligi najvažniji je pristup u svakoj utakmici. Teško ćeš dobiti utakmicu kod kuće ako ne napraviš faul! Negdje nas mora krenuti, u nekoliko utakmica odlučivale su nijanse, velike su oscilacije. Nije mi lako, svaki petak čekam utakmicu s mukom. Nema tu više velikih zahtjeva u igri, važan je samo motiv, naglašava Majetić.

U nedjelju se u Baškoj igra derbi začelja:

- Oni se vade na nama, mi se vadimo na njima! Nema se što reći nego da jedni i drugi tražimo bodove spasa, zaključuje Majetić.