MARKO ŽUBRINIĆ

Projekt rekonstrukcije stadiona u Otočcu bit će gotov do kraja ožujka

Nedjelja, 10. ožujka 2019. 12:30 Napisao/la  V. P.

Nadam se da možemo ući u viši rang,  kaže predsjednik Otočca

Marko Žubrinić
Marko Žubrinić

Nogometaši četvrtoligaša Otočca nisu dobro otvorili proljetni dio prvenstva.

Težak poraz od Rudara u Labinu, desetovana momčad sa dva crvena kartona, neće biti lako zaboravljeni.

No, prvenstvo ide dalje, lekcija je zasigurno naučena i bodovi će se uz još veći motiv tražiti u idućem kolu.

Predsjednik Otočca Marko Žubrinić svjestan je teških izazova, zato i nije htio kritizirati momčad.

- Mi smo Rudar pobijedili u Otočcu 3:2 i sada su nam oni vratili. Dečki nisu izdržali pritisak i dogodilo se što se dogodilo. Okrećemo se novim utakmicama, kratko je komentirao labinski susret predsjednik Otočca.

Otočac je jedan od 13 četvrtoligaša koji su podnijeli zahtjev za licenciranje za ulazak u novu treću ligu.

- Projekt rekonstrukcije stadiona će biti gotov do kraja ožujka. U projektu će biti novi ulazi i izlazi, kompletno nova ograda visine dva metra, semafor, kućica za snimatelja, klupe za rezrevne igrač ebiti će prebačene na drugu stranu... Nemamo puno radova, ali trebaju biti napravljeni. Vjerujem da će radovi krenuti nakon završetka prvenstva i da bi mogli biti gotovi prije početka iduće sezone, ali to ne ovisi samo o meni. Otočac je prije četiri godine igrao županijsku ligu, popeli smo se do četvrte lige, imamo renome i ne želimo preskakati rangove. Onog trenutka kada budemo ispunjavali uvjete, ići ćemo dalje, poručuje predsjednik Žubrinić.

Otočac je klub koji ima jako puno djece, više od ostalih klubova u okruženju i kada bi se gledao samo omladinski pogon Otočac može u viši rang.

Osamdesetak mladih nogometaša nije malo te će svi oni zajedno s prvom momčadi dočekati bolje uvjete.

- Nitko nije nikada rekao koji od uvjeta nosi veću težinu, plasman ili omladinski pogon. Što se rezultata tiče, vidjet ćemo na kraju kakav će biti. Mi smo specifična momčad, sastavljena od domaćih igrača i igramo za gušt. Nadam se da možemo ući u viši rang, Uprava kluba to želi, a žele i igrači, no nema žurbe jer mi smo zadovoljni s ovom ligom. Viši rang natjecanja je naša želja što je normalno u radu jednog nogometnog kluba, dodaje čelni čovjek Otočca.

Sa financijske strane Otočac dobro stoji:

- Imamo dovoljno za normalno funkcioniranje, ne samo prve momčadi već cijelog kluba. Podršku imamo i kada infrastruktura bude gotova, razmišljat ćemo za dalje, ali nadam se da ćemo sve uvjete ispuniti do početka slijedećeg prvenstva, a ako ne stignemo, onda ćemo u 2020. sigurno ispuniti potrebno, zaključio je Marko Žubrinić.

4. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Grobničan 61 69
2 Nehaj 19 48
3 Pazinka-Pazin 17 48
4 Vinodol 8 48
5 Borac 10 46
6 Naprijed 16 45
7 Buje 6 40
8 Rovinj 2 40
9 Otočac -9 38
10 Rudar -6 36
11 Cres -12 36
12 Uljanik -9 32
13 Crikvenica -12 30
14 Mladost -17 30
15 Vihor -34 23
16 Halubjan -40 12