MAKSO FRANČIŠKOVIĆ Bila bi sportska nepravda da Naprijed ne igra u novoj trećoj ligi!

Četvrtak, 27. lipnja 2019. 22:44 Napisao  I. V.

Uprava radi na rješavanju infrastrukturnih uvjeta za treću ligu tako da očekujemo da ćemo igrati u istoj bez obzira na format lige, kaže predsjednik Naprijeda

Makso Frančišković
Makso Frančišković

 

Nogometni klub Naprijed sezonu je završio u skladu s klupskim očekivanjima, dovoljno visoko na ljestvici da bi mogao istaknuti kandidaturu za nastup u novoj trećoj ligi:

- Održali smo sjednicu Upravnog odbora tematski posvećenu prošlom prvenstvu. Izvješće o sezoni podnio je trener Elvis Brajković, koji je izrazio zadovoljstvo ostvarenim rezultatima, pogotovo nakon nešto slabijeg starta u sezonu. Ciljevi koje smo postavili prije početka sezone ostvareni su plasmanom među prvih pet klubova u ligi čime smo zadovoljili sportski kriterij za ulazak u novoformiranu treću ligu, ističe predsjednik Makso Fančišković.

Naprijed ima određenih problema s infrastruktom kao i mnogi klubovi koji će igrati treću ligu:

- Uprava radi na rješavanju infrastrukturnih uvjeta za treću ligu tako da očekujemo da ćemo igrati u istoj bez obzira na format lige. Pripremamo teren i objekt za novu sezonu,  pripremamo seniorsku momčad i školu nogometa koja će se u novoj sezoni natjecati u svim mlađeuzrasnim kategorijama zahvaljujući velikom interesu djece iz Grada Bakra i okolnih mjesta, ponosno ističe Frančišković.

Naprijed spada među rijetke klubove na regiji koji godinama puno ulažu u rad na djecom, na nedavnom U-10 turniru u Bjelovaru dječaci Naprijeda u finalu su pobijedili Dinamo.

- Zbog svega toga mišljenja smo da bi bila sportska nepravda da Naprijed ne igra u novoformiranoj trećoj ligi, naglašava Frančišković.

4. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Cres 10 9
2 Naprijed 7 9
3 Buje 5 7
4 Otočac 2 6
5 Medulin 1 6
6 Gospić -3 4
7 Mladost 1 3
8 Vihor -1 3
9 OŠK Omišalj -2 3
10 NK Lokomotiva -5 3
11 Kraljevica -7 0
12 Borac -8 0