MNO POVEĆAO LIGU

Kraljevica i Lokomotiva postali četvrtoligaši u novoj Ligi 12

Ponedjeljak, 29. srpnja 2019. 18:56 Napisao/la  Igor Vranić

Damir Mišković nedavno postao predsjednik MNO-a

Damir Mišković
Damir Mišković

 

Kraljevica i Lokomotiva postali su četvrtoligaši!

Vijest nije šala nego tako glasi odluka Međužupanijskog nogometnog odbora (MNO) Nogometno središte Rijeka kojim od prošlog tjedna predsjedava Damir Mišković.

Nakon dugoga promišljanja i premišljanja od cca. tjedan dana, čelnici triju županijskog saveza promijenili su neslužbenu odluku da će čertvrta liga brojati 10 klubova u službenu odluku da će brojati 12 klubova.

Odluka je službena utoliko koliko su čelnici Lokomotive i Kraljevice obaviješteni da su postali četvrtoligaši.

Budući da ni jedan klub iz Istarske i Ličko-senjske županije nije podnio zahtjev za igranje u četvrtoj ligi, ovakvom odlukom čelnici MNO-a udovoljili su zahtjevima Kraljevice i Lokomotive, drugoplasiranog i trećeplasiranog kluba Prve županijske lige Primorsko-goranske lige.

Koliko god procedura bila komična, odluka je posebno razborita sa stanoviša županijskog saveza PGŽ-a.

Miškoviću nitko ne može prigovoriti da kao predsjednik županijskog saveza nije učinio sve što je trebalo da bi predsjednik MNO-a promjenio odluku!

Sada su svi klubovi zadovoljni, a natjecateljska vertikala ima logiku budući da treća, četvrta i prva županijska liga broje po 12 klubova.

Još nije poznato kako će igrati četvrtoligaši, trokružno (27 kola) kao trećeligaši ili dvokružno (22 kola) kao županijski ligaši.