IGOR ČARGONJA

Meni bi bilo najpametnije da se povučem

Ponedjeljak, 14. svibnja 2018. 11:01 Napisao  I. V.

Kod nas je moguće da se sustav natjecanja mijenja svaki čas

Igor Čargonja
Igor Čargonja Foto: Lario Tus

Nogometaši Grobničana osvojili su titulu prvaka u prvom porazu u proljetnom dijelu sezone!

U 27. kolu Cres je pobjedom (3:1) prekinuo grobničku seriju pobjeda, ali je Grobničan postao nedostižan nakon što su Orijent 1919 i Nehaj na Krimeji odigrali derbi bez pogodaka.

- Paradoks utakmice na Cresu je da smo izgubili utakmicu, a da se nakon utakmice u objema svlačionicama pjevalo! Sezona je bila strašna! Čestitam igračima i stožeru, koji su podnijeli najveći teret, a mi smo logistički pomogli koliko smo mogli. Imamo jako dobru generacija igrača, spoj mladosti  i iskustva. Takvog zajedništva u svlačionici dugo nije bilo, kaže predsjednik Grobničana Igor Čargonja.

Sada se postavlja pitanje kako tu generaciju igrača zadržati na okupu, posebice nakon što je Grobničan odustao od natjecanja u višem rangu:

- Nismo još razgovarali o tome! Vjerujem da će stariji i iskusniji igrači ostati zajedno, a mlađim igračima možemo samo pomoći ako žele napredovati u karijerama. Mislim da ćemo iduće sezone opet imati dobru momčad, mladi igrači stalno nam nadiru. Utakmica protiv Rovinja počela su dvojica kadeta, golman Dino Curać i David Golić, a pobijedili smo 14:0. Ne možeš tako made igrače zaustaviti kada krenu..., naglašava Čargonja.

Evo što predsjednik Grobničana kao član Izvršnog odbora županijskog saveza misli o temi sastanka na Kantridi zakazanog u srijedu, iz Labina dolazi inicijativa o potpuno novom ustroju natjecanja:  

- Meni je to sve skupa  postalo pomalo nakaradno! Mislim da bismo sada trebali eventualno govoriti o natjecanju za sezonu 2019/20, a ne o idućoj sezoni. Kod nas je moguće da se sustav natjecanja mijenja svaki čas. Prije nekoliko tjedana podnijeli smo zahtjev da se četvrta liga ne smanji na 14 klubova, pa će ostati 16 klubova. Govorili su da će se ove sezone Treća liga - Zapad smanjiti na 16 klubova, a sada je odlučeno da će ostati 18 klubova. Ovo stvarno više nema smisla, sve skupa to sliči na cirkus, smatra Čargonja.

Grobničan u utorak (17) na Mavrincima u 28. kolu igra protiv Vihora, novi prvak prvi put igra pred svojima navijačima:

- Nismo planirali proslavu! Nakon zadnjeg kola organizirat ćemo feštu da počastimo navijače. Ne samo zbog osvojene titule! Ovakvu dominaciju nitko u klubu ne pamti, mislim da moramo proslaviti da bi ostalo upamćeno kako smo osvojili prvenstvo.  A meni bi bilo najpametnije da se povučem sada kada smo na vrhu i da nekome drugom prepustim  svoje mjesto. Dugova više nema, klub je stabilan, prvi smo..., zaključuje Čargonja.

4. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Grobničan 30 40
2 Pazinka-Pazin 17 29
3 Borac 7 28
4 Nehaj 12 26
5 Vinodol 5 26
6 Otočac -1 24
7 Naprijed 4 22
8 Rovinj 1 21
9 Buje 4 20
10 Cres -5 20
11 Mladost -3 19
12 Rudar -6 17
13 Uljanik -4 16
14 Crikvenica -9 15
15 Vihor -23 7
16 Halubjan -29 2