IGOR BARIČEVIĆ

Moje mišljenje je da ulazak u treću ligu nije realan

Nedjelja, 10. veljače 2019. 17:47 Napisao/la  V. P.

Ima kašnjenja, ali u Senju se uvijek sve ispoštuje, kaže senjski vratar

Igor Baričević
Igor Baričević Foto: Lario Tus

Nogometaši senjskog četvrtoligaša Nehaja uspješno odrađuju pripreme barem kada su prijateljske utakmice u pitanju.

- Pripreme zasad idu iznad svih očekivanja ako uzmemo u obzir brojnost na treningu. Utakmice odlično odrađujemo, ali na treninzima nas je mali broj i slabije se trenira. Nadam se da će nam se brojnost povećati. Momčad je gotovo ostala ista, jedan od braće Starčević je otišao u Otočac, a Savić u Pomorac. Bit će nas na knap za proljetni dio prvenstva i morat ćemo se snalaziti. U zimskom prijelaznom razdoblju teško je dovesti kvalitetnog igrača, a da ima čiste papire, tako da ćemo se morati snalaziti s ovime što imamo, rekao je vratar Nehaja i jedan od najiskusnijih senjskih igrača Igor Baričević.

Što se financijske situacije u Senju tiče, Baričević kaže da nije problematična.

- Ima kašnjenja i nesuglasica, ali u Senju se uvijek sve ispoštuje. Nitko nije otišao iz Nehaja, a da nije dobio sve što mu se duguje, dodaje Baričević.

Nehaj je iskazao interes za ulazak u treću ligu.

- Moje mišljenje je da to nije realno. Ne možemo ništa više nego do sada, a morali bismo posložiti omladinski pogon. Teško je povećati broj djece kada se nema otkuda dovesti djecu. Nedostaje nam kadeta, juniore nadopunjavamo s kadetima, pa ima razlike po četiri godine. Zbog toga je teško ući u nadmetanje s bolje sređenim klubovima poput Opatije, Orijenta, Jadrana koji lakše egzistiraju. Što se infrastrukture tiče, već smo igrali treću ligu, tako da  uvjete imamo. Treba vidjeti koliko se financijski misli uložiti i hoće li se spuštati kriteriji ili neće. Uglavnom, vrijeme će pokazati, zaključio je senjski vratar.

 

4. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Grobničan 30 40
2 Pazinka-Pazin 17 29
3 Borac 7 28
4 Nehaj 12 26
5 Vinodol 5 26
6 Otočac -1 24
7 Naprijed 4 22
8 Rovinj 1 21
9 Buje 4 20
10 Cres -5 20
11 Mladost -3 19
12 Rudar -6 17
13 Uljanik -4 16
14 Crikvenica -9 15
15 Vihor -23 7
16 Halubjan -29 2