MARKO PRPIĆ Osim protiv U-21 reprezentacije igramo protiv Dinama i Rijeke

Srijeda, 05. lipnja 2019. 22:17 Napisao  I. V.

Pojačali smo se za utakmicu, iz Krka će za nas igrati Kurolt i Frančišković, u napadu bi trebao igrati Pilčić iz Grobničana, možda još jedan napadač, kaže predsjednik Crikvenice

Marko Prpić, predsjednik Crikvenice
Marko Prpić, predsjednik Crikvenice

 

Nogometaši Crikvenice u četvrtak od 18 sati na Gradskom stadionu igraju protiv U-21 hrvatske reprezentacije.

Izbornik Nenad Gračan u Crikvenicu dovodi jednu od najboljih mladih reprezentacija na kontinentu, koja se u Medulinu priprema za završnicu Europskog prvenstva krajem lipnja.

Utakmica nema samo revijalni karakter za domaćine, gostovanjem mlade reprezentacije HNS se priključio brojnim čestitarima: NK Crikvenica ove godine slavi sto godina postojanja.

- Osim utakmicom protiv mlade reprezentacije,  jubilej obilježavamo utakmicama protiv Dinama i Rijeke, Dinamo dolazi u srpnju ili rujnu, Rijeka dolazi u listopadu tijekom stanke zbog nastupa reprezentacije. Isto tako na dan Grada Crikvenice, 15. kolovoza, organiziramo turnir povodom proslave sto godina na kojemu će sigurno sudjelovati Jedinstvo iz Bihaća i Borac iz Bakra, četvrti sudionik bit će Karlovac ili Orijent 1919. Svečana skupština zakazana je za 25. listopada, kaže predsjednik Crikvenice Marko Prpić.

Stotu godinu Crikvenica bi mogla proslaviti ulaskom u treću ligu iako prošla sezona nije bila za pamćenje:

- Mislim da imamo ponajbolje uvjete u regiji i ako ne bude političkih pritisaka, vjerujem da bismo mogli postati trećeligaši. Ništa se ne zna, čujemo da će liga brojati 10, 12, pa 14 klubova... Svašta se priča, ništa se kod nas ne zna prema običaju... Nadamo se trećoj ligi ako uvjeti budu prevladali kada se budu određivali kriteriji. Sezona nije bila bajna, pogriješili smo u pojačanjima. Kod nas nema nervoze, bit će kao bude, govori Prpić.

Pripreme za dolazak budućih hrvatskih zvijezda u četvrtak privode se kraju:

- Radili smo užurbano zadnjih dana, teren je u izvrsnom stanju, zadnjih desetak dana nitko nije ni trenirao na njemu. Napravili smo nove svlačionice, uredili prostorije i nadam se da će utakmica biti prava. Pojačali smo se za utakmicu, iz Krka će za nas igrati Kurolt i Frančišković, u napadu bi trebao igrati Pilčić iz Grobničana, možda još jedan napadač, najavljuje Prpić nogometni spektakl u Crikvenici.

4. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Cres 10 9
2 Naprijed 7 9
3 Buje 5 7
4 Otočac 2 6
5 Medulin 1 6
6 Gospić -3 4
7 Mladost 1 3
8 Vihor -1 3
9 OŠK Omišalj -2 3
10 NK Lokomotiva -5 3
11 Kraljevica -7 0
12 Borac -8 0