ALTERNATIVNO IGRALIŠTE

Kostrena odbila Bakar, Borac želi prijaviti igralište u Mavrincima

Srijeda, 17. travnja 2019. 19:03 Napisao  I. V.

Bakarski klub namjerava ishodovati trećeligašku licenciju

Hoće li Borac i Grobničan igrati na istom igralištu?
Hoće li Borac i Grobničan igrati na istom igralištu?

 

Potencijalni trećeligaši privode kraju opširnu papirologiju potrebnu za ishodovanje licencija, 30. travnja istječe rok za dostavu cjelokupnu dokumentacije o ispunjenju kriterija za nastupanje u Trećoj HNL iduće sezone.

Kao što je poznato, nova Treća HNL - Zapad obuhvaća područje Središta Rijeka, pa će biti sastavljena od sadašnjih trećeligaša i četvrtoligaša.

Zahtjeve za ishodovanje licencija službeno su podnijeli:
Krk
Opatija
Jadran-Poreč
Novigrad
Rudar
Pazinka-Pazin
Grobničan
Rovinj
Buje
Uljanik
Crikvenica
Vinodol
Naprijed
Halubjan
Borac
Nehaj
Otočac

Isti klubovi do 30. travnja moraju priložiti potrebnu dokumentaciju, nakon toga Komisija HNS-a treba utvrditi činjenično stanje.

Prvo izvješće o ispunjenju kriterija HNS treba objaviti 28. svibnja, odluku o ispunjavanju kriterija za nastupanje u Trećoj HNL u natjecateljskoj godini 2019/20 mora se donijeti 26. lipnja.

Kod trećeligaša je sve jasno, uvjeti za četvrtoligaše su plasman i infrastruktura.

Prvi uvjet pokazuje ljestvica i tu nema spora, drugi uvjet je vječna tema hrvatskog nogometa.

Određivanje infrastrukturalnih kriterija za ishodovanje licencija samo su na papiru jasni, u praksi ovise o svemu i svačemu.

U tom kontekstu posebno je zanimljiv status Borca, koji je najveći kandidat za doprvaka četvrte lige.

Prema rezultatima prve momčadi bakarski klub je već postao trećeligaš, prema urbanističkim planovima Grada Bakra klub bi za nekoliko godina trebao imati drugoligaške uvjete, ali trenutačno jedva ispunjava uvjete za igranje u četvrtoj ligi.

Čelnici Borca zbog toga planiraju prijaviti alternativno igralište kao domaćinsko, isto kao što je to ove sezone učinila Opatija.

Donedavno se činilo da bi Borac utakmice treće lige mogao igrati u Žuknici, ali je iz općinskog ureda u Kostreni stigla odbijenica.

Općina Kostrena navodno namjerava ove godine početi radove na postavljanju reflektora, dok bi iduće godine trebali početi radovi na proširenju pomoćnog igrališta u koje se nije ulagalo od 1976. godine.

O tome se u Kostreni više priča nego radi dvadesetak godina, što je tema koja u Bakru nikoga ne zanima.

Borac nije odustao!

Bakarski klub namjerava postići sporazum s Grobničanom o zajedničkom korištenju igrališta iduće sezone, uz suglasnost Općine Čavli klub iz Grada Bakra trebao bi do 30. travnja prijaviti igralište na Mavrincima kao alternativno.

Ako se to dogodi, Borac bi trebao dobiti trećeligašku licenciju za iduću isto kao što je Opatija dobila licenciju za ovu sezonu.

4. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Borac 0 0
2 Buje 0 0
3 Cres 0 0
4 Gospić 0 0
5 Kraljevica 0 0
6 Medulin 0 0
7 Mladost 0 0
8 NK Lokomotiva 0 0
9 Naprijed 0 0
10 Otočac 0 0
11 OŠK Omišalj 0 0
12 Vihor 0 0