Borac iz Bakra postao četvrtoligaš, Pomorac 1921 počinje natjecanje iz najniže lige

Utorak, 01. kolovoza 2017. 19:36 Napisao  I. V.

Da je Izvršni odbor uvrstio Pomorac u prvu županijsku ligu, morao bi zadržati Lovran. Ne bi imalo smisla da se u ligu uvrsti klub koji se tek osnovao, a da ispadne neki klub koji postoji, kaže Ivan Peraić

Ivan Peraić
Ivan Peraić


Borac iz Bakra postao je četvrtoligaš, Pomorac 1921 nakon dvije godine stanke počinje natjecanje u seniorskom nogometu iz najnižeg županijskog ranga.

To je najvažniji zaključak sastanka Izvršnog odbora NS-a Primorsko-goranske županije održanog u utorak s time da konačnu odluku o promociji bakarskog  kluba donosi Mežupanijski nogometni odbor (MNO) Središte Rijeka:

- Ulaskom Rudara u treću ligu otvorilo se jedno mjesto, nitko se od klubova iz Ličko-senjke i Istarske županije nije javio. Javio se samo Borac kojemu smo dali podršku i zatražili od MNO-a da ga uvrsti kao 16. klub u Četvrtu nogometnu ligu NS Rijeka, kako se točno zove liga. Naravno da naš prijedlog moraju podržati ličko-senjski i istarski savezi, kaže Ivan Peraić, tajnik županijskog saveza.

Prva županijska ostala je bez tri kluba nakon što su u četvrtu ligu ušli Vihor i Borac, a ispao Lovran?

- U prvu županijsku ligu iz četvrte lige ispala je Lokomotiva, iz druge županijske lige plasirao se prvak Zamet. Liga će imati neparni broj klubova.

To znači da će klubovi prve županijske lige odigrati samo 10 utakmica po polusezoni?

- Izvršni odbor nije imao drugih solucija. Da je Izvršni odbor uvrstio Pomorac u prvu županijsku ligu, morao bi zadržati Lovran. Ne bi imalo smisla da se u ligu uvrsti klub koji se tek osnovao, a da ispadne neki klub koji postoji. Razmišljamo da ubuduće prva županijska liga mora imati od 12 do 14 klubova.

Ima li još promjena?

- Mlađi i stariji pioniri  igrat će jedinstvenu ligu središte od 14 klubova, kadeti i juniori igrat će u dvjema skupinama po deset klubova, a kasnije će razigravati za prvaka. Skupine su podijeljene na istarsku  i primorsko-goransku skupinu u kojoj će igrati jedan klub iz Ličko-senjske županije. Točnije, igrat će kadeti i juniori Otočca, spojeni su kadeti Nehaja i juniori Vinodola,  a juniori Naprijeda, Crikvenice, Vihora i Cresa igrat će u našoj ligi od 14 klubova.