23. Memorijalni turnir Bruno Ban: Rijeka pobjednik najmasovnijeg turnira u županiji

Srijeda, 13. lipnja 2018. 13:03 Napisao/la  SC

Svi skupa možemo biti zadovoljni jer je organizacijski sve prošlo dobro. Pune tribine sva tri dana dokaz su da trud koji smo uložili se zaista isplatio, kaže predsjednik Rječine Mauro Barčić

Rijeka pobjednik 23. turnira
Rijeka pobjednik 23. turnira

 

Najmasovniji turnir u Primorsko-goranskoj županiji namijenjen mlađim uzrastima, 23. Memorijalni turnir Bruno Ban,. okupio je u tri dana 16 renomiranih ekipa te još jednom pokazao kako sjećanje na tragično preminulog mladog nogometaša Rječine živi vječno.

Uprava Rječine prije samog otvaranja turnira zapalila je svijeće na groblju u Jelenju.

Vrijedni volonteri Rječine omogućili su da naši najmlađi i njihovi gosti uživaju i dobro se zabave tri dana u Dražicama.

- Mjesecima kontinuirano pripremamo projekt Bruno Ban. Svi skupa možemo biti zadovoljni jer je organizacijski sve prošlo dobro. Pune tribine sva tri dana dokaz su da trud koji smo uložili se zaista isplatio. Mjesta za napredak uvijek ima i već sada krećemo u pripremu turnira za iduću godinu, kazao je Mauro Barčić, predsjednik NK Rječine, dodajući da što se rezultata tiče Rječina može biti zadovoljna, ipak izgubili su u četvrtfinalu protiv Rijeke, koja je kasnije osvojila turnir.

Prilikom dodjele medalja i pehara upućena je posebna zahvala Općini Jelenje, glavnom pokrovitelju ovogodišnjeg nogometnog turnira koji je tradicionalno privukao brojne gledatelje i ljubitelje sporta.

- Zahvaljujem se Rječini, organizatoru i domaćinu ovogodišnjeg turnira koji su omogućili da naši najmlađi ponesu lijepe uspomene iz Dražica. Ovaj turnir ima posebnu draž i prepun je pozitivne energije, jer se prisjećamo našeg dragog Bruna. Tradicija je to koja traje 23 godine. Ovim putem upućujem iskrenu čestitku vrijednim volonterima koji su mjesecima spremali ovaj renomirani sportski događaj, kako za Općinu Jelenje tako i za Primorsko-goransku županiju.

Prigodnim medaljama nagrađeni su najbolji.

Mlađi pioniri Rijeke u finalu su savladali Grbce 3:0, a turnir su zaključili s pet pobjeda u isto toliko nastupa i gol-razlikom 49:1!

Goraninu je pripalo treće mjesto nakon preokreta (2:1) protiv Grobničana.

Poseban dojam ostavio je vratar Karlo Bliznac, kojega je nakon finala Toni Forgić, kapetan i vratar Rječine nagradio trofejem za najboljeg vratara.

Nekadašnjem grobničkom golgeteru u dresu Rijeke, Sandru Kliću, pripala je čast nagraditi najboljeg strijelca Ronalda Berishu (Rijeka, 10 golova), a Kristijanu Čavalu da uruči plaketu najboljem igraču Maratu Žlibanoviću (Rijeka).

Roditelji pokojnog Brune, Vesna i Marinko Ban, po običaju su uručili prijenosni pokal pobjedničkoj momčadi, a ovaj finale začinjeno je posebnom nagradnom plaketom koja je uručena Franu Juretiću, koji već pet desetljeća svaki dan uređuje travnjak Rječine.

RIJEKA: Arturo Mian, Toni Šarić, Jakov Rajić, Luka Živanović, Rafael Domijan, Ronald Berisha, Niko Pučić, Val Bogolin, Matej Momčilovski, Marat Žlibanović, Sean Šuke, Ivano Srdoč, Mauro Kumar, Dino Bradarić, Niko Baraba