Old Stars Zagreb 2015: Četiri dana atraktivne košarke u opatijskoj dvorani

Četvrtak, 28. svibnja 2015. 16:35 Napisao/la  SC

U nedjelju je na rasporedu završnica turnira i atraktivna revijalna utakmica između selekcije turnira i košarkaških legendi

Aramis Naglić, Bobo Jurković i Fernando Kirigin na predstavljanju turnira
Aramis Naglić, Bobo Jurković i Fernando Kirigin na predstavljanju turnira


U četvrtak je počeo najstariji veteranski košarkaški turnir Old Stars Zagreb 2015, koji se od 28. do 31. svibnja održava u opatijskoj dvorani Marino Cvetković.

Organizator 27. po redu turnira je Prva udruga košarkaških veterana iz Zagreba u suradnji s košarkaškom udrugom Marinovi prijatelji iz Opatije, a riječ je o turniru koji je 1988. godine nastao na seniorskom prvenstvu Europe te je u samo nekoliko godina održavanja uspješno okupio velik broj ekipa. Drugu godinu zaredom natjecanje će okupiti 24 ekipe iz Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske, a tristotinjak igrača snage će odmjeriti u tri dobne kategorije (35 plus, 42 plus i 50 plus kategoriji) dok će tri ekipe dama igrati u posebnoj skupini.

– Broj ekipa ove godine nešto je manji u odnosu na prošlu godinu. Za to su ‘zaslužne’ ekonomske prilike, ali i činjenica da se u posljednje vrijeme organizira sve veći broj veteranskih turnira, istaknuo je Bobo Jurković u ime organizatora turnira.

U nedjelju je na rasporedu završnica turnira i atraktivna revijalna utakmica između selekcije turnira i košarkaških legendi. Na popisu legendi su Veljjko Mršić, Marino Baždarić, Arian Komazec, Vladan Alanović, Mate Skelin, Andrej Štimac, Aramis Naglić, Zdravko Radulović, Andrija Žižić, Sven Ušić, Mihovil Nakić, Andro Knego, Mirko Novosel...