B4U kamp: Amerikanci ovog ljeta došli učiti osnove košarke u Umag

Petak, 15. srpnja 2016. 10:14 Napisao/la  SC

Sve ide prema tome da kamp postane pravi ljetni da traje u kontinuitetu četiri tjedna, kaže Aramis Naglić, voditelj kampa

Polaznici ljetnog kampa u Umagu
Polaznici ljetnog kampa u Umagu

U Umagu je završeno četvrto izdanje B4U košarkaškog kampa. Preko 120 polaznika trudili su se unaprijediti svoje košarkaško znanje trenirajući dva puta dnevno, a bilo je vremena i za kupanje i zabavu. Kapacitet kampa je bio potpuno ispunjen pa se sljedeće sezone kreće sa drugom smjenom. Povratne informacije su sjajne, a upiti za sljedeću sezonu već stižu.

- S djecom su radila jedanaestorica trenera, a djeca su došla iz osam različitih država, došla su i dva Amerikanca. Radili smo u dvjema smjenama, bilo je puno djece i iduće godine idema na dva tjedna. Ovo je preraslo sadašnje kapacitete, sve ide prema tome da kamp postane pravi ljetni da traje u kontinuitetu četiri tjedna, kaže Aramis Naglić, voditelj kampa.

Otkuda Amerikanci u Umagu?

- Roditelji su im hrvatskog porijekla, ljudi su vezali godišnje odmore uz termine kampa. Čuli su za naš kamp, imamo dobru web-stranicu, pa su nas lako pronašli.

Trenerska ekipa?

- Sudjelovali su slovenski, slovački, švedski treneri, od naših radili su Tončinić, Perković i Štemberger su posebno bili dobri u demonstraciji, jer je djeci u toj dobri važnije vizualno pokazati. Dakle, međunarodna ekipa na terenu i izvan njega.