Australska košarkaška reprezentacija na kondicijskim pripremama u Novalji brusi formu za OI u Riju

Petak, 24. srpnja 2015. 23:53 Napisao/la  SC

Zvijezda NBA lige i australske reprezentacije Andrew Bogut rekao je da je upravo i sam predložio da dođu u Hrvatsku na pripreme, znajući da postoji ovo mjesto koje je idealno za pripreme

Australska reprezentacija u Novalji
Australska reprezentacija u Novalji

Konferencija za novinare na kojoj su se predstavili slavni Australian Boomersi, australska košarkaška reprezentacija, jedna od tri najjače na svijetu, u čijim su redovima zvijezde NBA lige Andrew Bogut i Matthew Dellavedova, održana je u nadasve ugodnoj atmosferi Luna Hotela u Novalji. U uvodnoj riječi domaćina gradonačelnik Ante Dabo istaknuo je da je za Grad Novalju izuzetna čast, a on osobno vrlo ponosan na činjenicu da su slavni sportaši upravo ovdje došli na svoje kondicijske pripreme, što samo ukazuje na spremnost destinacije da se prilagodi potrebama različitih turista, pa tako i vrhunskih sportaša i elitnih gostiju. Zadaća gradonačelnika je da svoj grad učini ugodnim za život svojih građana, a kada je on prepoznat i kao željena turističko odredište gostiju poput Australian Boomersa onda je to znak da su naš rad i destinacija prepoznati diljem svijeta.

Interes novinara bio je usmjeren na cijeli tim, a u ime reprezentacije glavni menadžer Jonathan Grady izjavio je da je cijela ekipa više nego zadovoljna uvjetima za pripreme, atmosferom, našim morem i prirodom, odličnom kuhinjom i smještajem te da se fantastično osjećaju u ovom okruženju. Rekao je da će mnogi od njih sigurno ponovno doći u Novalju i privatno, sa svojim obiteljima kao turisti. Zahvalio se vlasniku Luna hotela i cijelom osoblju na organizaciji, kao i direktorici marketinga Heddi Martini Šola, koja je uvijek imala strpljenja i pronalazila način i za njihove najzahtjevnije želje. Andrew Bogut zvijezda NBA lige i jedan od vodećih igrača Australian Boomersa, koji ima hrvatsko porijeklo, novinarima je ipak bio posebno zanimljiv. Na pitanja novinara da li mu je drago da je na pripremama u Hrvatskoj odgovorio je da je upravo i sam predložio da dođu u Hrvatsku na pripreme, znajući da postoji ovo mjesto, da je tu Luna Hotel, ljepota Jakišnice i Novalja, neodoljiva priroda i more te da je ovdje sve kao stvoreno za njihov boravak i pripreme.  
 
Direktorica marketinga i prodaje Hedda Martina Šola izrazila je želju da Australian Boomersi dijelom zahvaljujući i ovim pripremama pobjede u predstojećim utakmicama te da Novalju i Hrvatsku nose u svojim srcima, što je rezultiralo toplim, glasnim aplauzom cijele reprezentacije.  U direktnom, otvorenom susretu i druženju s novinarima košarkaške zvijezde spontano su i otvoreno pričale  o svom timu, rezultatima, treninzima i ciljevima, a njihov fokus osim na skorašnje utakmice koje će odigrati sa Slovenijom i Litvom, usmjeren je i na onu s Novim Zelandom  kao i na Olimpijske igre koja će se iduće godine održati u Brazilu.