Aramis Naglić, direktor umaškog kampa: Dragocjeno iskustvo treniranja kakvog nema u regiji

Ponedjeljak, 30. lipnja 2014. 20:48 Napisao/la  SC

Već sada imamo najave dolazaka sa novih destinacija, a moja želja je da i broj košarkaša iz Rijeke i okolice bude veći, kaže Naglić o odjecima netom održanog košarkaškog kampa u Umagu

Niko Čančarević, Aramis Naglić i Vili Bassanese
Niko Čančarević, Aramis Naglić i Vili Bassanese

U Umagu je od 21. do 28. lipnja održano drugo izdanje Međunarodnog košarkaškog kampa Umag 2014. Preko 80 polaznika iz Hrvatske, Slovenije, Slovačke i Italije, uzrasta od 10 do 15 godina starosti, treniralo je i po 5 sati dnevno uz vrhunske trenere od kojih treba izdvojiti Primoža Samara, trenera U-15 reprezentacije Slovenije, Pedra Garciju, trenera sa CBA Academy (Canarias Basketball Academy), jedne od najvećih košarkaških akademija u Europi iz koje je u posljednjih 6 godina 60 igrača otišlo u NCAA, Michala Pestu i Jozefa Lovika iz Slovačke.

- Izuzetno sam zadovoljan svim segmentima kampa, od smještaja i  prehrane do uvjeta treniranja i stručnog rada.  Polaznicima nije bilo lako, treniralo se je ozbiljno i kvalitetno, sve sa ciljem da svojim kućama odu bogatiji za nova košarkaška znanja, ali i jedno lijepo iskustvo zajedničkog druženja. Sljedeće sezone, ohrabreni izuzetno dobrim povratnim informacijama, idemo na produženje termina sa tjedan na dva. Već sada imamo najave dolazaka sa novih destinacija, a moja želja je da i broj košarkaša iz Rijeke i okolice bude veći jer nedolaskom propuštaju vrijedno iskustvo treniranja u kampu visoke razine kvalitete kakvog u regiji nema. Umag je i u ovom slučaju pokazao da je odlična sportska destinacija i da je planiranje izgradnje sportske zone u budućnosti puni pogodak, kaže direktor kampa Aramis Naglić.


Od trenera iz naše regije na kampu su dragocjena iskustva i znanja razmjenjivali Stevica Rusmir, Teddy Delač, Krešimir Kozlevčar i Ivan Vrkljan. Na kampu je kao gost-demonstrator pomagao i riječki košarkaš Siniša Štemberger. Visoka razina profesionalnosti i kvaliteta kampa oduševila je i gradonačelnika Umaga Vilija Bassanesea, koji je posjetio kamp i potvrdio potporu Grada Umaga tako kvalitetnom projektu.