Zoran Dragojević, trener Škrljeva: Znamo da pobjedom u Kašteli možemo doći do cilja

Ponedjeljak, 12. svibnja 2014. 13:10 Napisao  Patrik Mršnik

Šteta je i žalimo za time što Gorica nije pobijedila Kaštelane u subotu, ali protiv toga mi jednostavno ne možemo ništa, kaže Dragojević.

Zoran Dragojević
Zoran Dragojević Foto: Lario Tus

U utorak od 18 sati krenut će rasplet u dugim kvalifikacijama za košarkašku A-1 ligu. Košarkaši Škrljeva imali su slobodan vikend, nisu nastupili u subotnjem pretposljednjem kolu, ali su ih se rezultati itekako ticali. Naime, momčad Gorice na svom je parketu ostala za pola koša kratka u duelu s Kaštelom (76:77) te je tako učinila medvjeđu uslugu igračima Zorana Dragojevića. U posljednjem kolu u Kašteli Škrljevo mora pobjediti, i to sa deset poena razlike ili više, u suprotnom ostaje trećeplasirano. Kaštelani imaju šest pobjeda i remi, dok su Gorica i Škrljevo na omjeru 5-2. U trokutu momčadi (6-2) koji bi se zatvorio Škrljevčani imaju najslabiju koš razliku, a može ih promovirati i novi poraz Gorice koja gostuje kod slabašnog Grafičara.

U slučaju visoke pobjede Škrljeva i očekivanog slavlja Gorice ispast će Kaštelani, a ukoliko Škrljevo i Grafičar ostvare bilo kakve pobjede, ispast će Gorica, s time da je tada Škrljevo prvak kvalifikacija i izravni sudionik A-1 lige sljedeće sezone.

- Ima milijun 'ludih' kombinacija, a mi idemo na pobjedu. Bila ona ostvarena s jednim, deset ili petnaest koševa razlike, bitno je da se piše. Šteta je i žalimo za time što Gorica nije pobijedila Kaštelane u subotu, ali protiv toga mi jednostavno ne možemo ništa. Kazao mi je i trener Gorice da je pobjeda gostiju bila zaslužena, imali su jako loš postotak šuta a Kaštelani su igrali rasterećeno, kaže Zoran Dragojević, trener škrljevskih košarkaša.

Putuju oni u središnju Dalmaciju već dan ranije, žele se adekvatno pripremiti za dovoboj koji bi mogao odlučiti. Dragojević ne sumnja da njegovi momci imaju potencijal za veliku stva, ma koliko se to činilo nemoguće.

- Vidjeli smo da s njima možemo igrati. U našem domaćem dvoboju uvjerljivo smo slavili, u jednom smo trenutku imali i 28 koševa prednosti. Momci su spremni, znamo svi skupa štoa nam je cilj. Sada smo mi u položaju u kojem možemo samo dobiti i grabiti prema naprijed.