IGOR SALAMUN, IGRAČ ŠKRLJEVA

Možemo se potući za drugo mjesto u kvalifikacijama

Ponedjeljak, 11. ožujka 2013. 20:28 Napisao  Luka Variola

Atmosfera je bila nevjerojatna, kao na dobro posjećenim prvoligaškim utakmicama, kaže Salamun

Igor Salamun
Igor Salamun Foto: Lario Tus

 

 

 

Veliki obol u povijesnoj pobjedi Škrljeva nad Stojom dao je i nekadašnji mladi reprezentativac Hrvatske Igor Salamun, koji je postigao posljednih šest poena Škrljevčana. Bivši razigravač Kvarnera 2010, koji je uoči odlučujućeg dvoboja sezone pojačao Škrljevo, u smiraju je utakmice bio mirne ruke s linije slobodnih bacanja.

- Atmosfera je bila nevjerojatna. U infarktnoj završnici mislim da smo mi imali više koncentracije i da smo zasluženo pobijedili. Ljudi je bilo kao na dobro posjećenim prvoligaškim utakmicama. Navijanje s jedne i druge strane. Domaći navijači su bili čudo, ali i gostujući koji su također došli u velikom broju, objašnjava Salamun, koji je tijekom cijelog odlučujućeg dvoboja sa Stojom tražio pravi napadački ritam. Na kraju je iskustvom i mirnoćom pogurnuo škrljevski brod prema slavlju.

- Tražio sam se cijelo drugo poluvrijeme. Nisam bio u pravom ritmu, a možda sam i malo previše tražio odgovornost. Na kraju se isplatilo. Pogodo sam nekoliko slobodnih bacanja kada je bilo važno i drago mi je da sam pomogao močadi. Ipak, najveće zasluge idu predsjedniku i ekipi koja je odradila najveći dio posla.

Salamun je ove sezone već nastupo za dva A-1 ligaša (Darda i Đuro Đaković) tako da više nema pravo nastupa u najvišem rangu.

 - Kvalifikacije ću odraditi u redovima Škrljeva. Takav je dogovor.

Škrljevčanima slijede kvalifikacije u kojima će snage odmjeriti s ostala četiri prvaka A-2 liga. Pobjednik će osigurati plasman u A-1 ligu dok drugoplasirana momčad ide u dodatne kvalifikacije sa predzadnjom ekipom lige za ostanak-

Kakve su šanse Škrljeva u kvalifikacijama?

- Nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat. Mislim da doma možemo dobiti svakoga, a vani što bude. Šibenik je veliki favorit. Za drugo mjesto se možemo potući, zaključuje Salamun.