Matija Šamanić, košarkaš Crikvenice: Marijan Mance je svakako najpedantniji trener s kojim sam radio

Petak, 06. veljače 2015. 18:42 Napisao  Patrik Mršnik

Da Oštrić ove sezone nije na klupi, pitanje je bih li  igrao. Dogodio se njegov dolazak u pravom trenutku, dobio je zeleno svjetlo da razvija mlade igrače,  kaže Šamanić

Matija Šamanić (Crikvenica)
Matija Šamanić (Crikvenica)

Košarkaši Crikvenice uspješno brode drugoligaškim vodama. Dvanaest pobjeda i tek dva poraza imaju izabranici Zorana Oštrića te se nalaze na drugom mjestu odmah iza zasad neprikosnovenog Škrljeva. Prošlo je kroz Crikvenicu nekoliko dobro znanih imena, igrale su se i kvalifikacije za A-1 ligu, sve je to u klubu proživio 33-godišnji bek-šuter Matija Šamanić. Igrao je i u timu, ali i pod paskom današnjeg trenera Kvarnera 2010 Marijana Mancea za kojeg će reći...

- Možda nije najbolji, ali je svakako najpedantniji trener s kojim sam radio u karijeri. Tko zna, možda bismo i ušli u A-1 ligu te sezone kada smo na startu izgubili u Puli. Imao je širinu u ekipi, mogao je dozvoliti malo jači intenzitet rada od onog kojeg mi danas prakticiramo, ali opet nije uspio. Šteta, jer to je bila dobra generacija, ali i ova današnja ima potencijala.

Uprava crikveničkog kluba pred mladu momčad nije stavila nikakav imperativ. Unatoč tome, dečki dobro guraju i najavljuju borbu sa Škrljevom do kraja prvenstva, a ono je tek zašlo u drugu polovicu.

- Škrljevo će se morati dobro namučiti protiv nas kako bi nas savladalo. Neosporno je kako je to najjači klub u našoj ligi u ovom trenutku, ali da ćemo ustuknuti pred njima, nećemo zasigurno. Igrao sam tamo jednu polusezonu, znam kakav je sistem i način rada u klubu, i mi polako idemo prema takvom načinu razmišljanja i shvaćanja obveza, kaže Šamanić.

Tek je jedan igrač (Maruna) ove sezone doveden kao pojačanje, mladi se igrači razvijaju i uspješno nose igru Crikvenice. Na klupi je Zoran Oštrić, prokupano trenersko ime koje ove godine idealno vodi momčad unatoč vrlo jakoj konkurenciji pulskih klubova, Kraljevice, Zameta...

- Da Oštrić ove sezone nije na klupi, pitanje je bih li  igrao. Dogodio se njegov dolazak u pravom trenutku, dobio je zeleno svjetlo da razvija mlade igrače koji mu to na pravi način vraćaju. Radi se o potentnom treneru s kojim sam uspostavio jako dobar odnos, tako ćemo i nastaviti, priča Šamanić.

I on je jedan od onih koji drže da bi za regiju bilo najunosnije da Škrljevo ove sezone kroz kvalifikacije ostvari plasman u elitno društvo.

- To bi bio pun pogodak za regiju, a moje je mišljenje da klub ima sve predispozicije da se nađe u tom društvu. Kvalitetu imaju, posebice ako se tome pridodaju najavljena pojačanja za kvalifikacije, imat će tada i širinu, a klub već odavno radi na prvoligaškom nivou. Upravi Škrljeva valja skinuti kapu za posao koji radi, zaključio je Šamanić.