Marijan Mance, uoči Dubrovnika: Uživamo u košarci i možemo igrati potpuno rasterećeni

Petak, 18. svibnja 2012. 16:23 Napisao  Luka Variola

Jedino što želim je da nastavimo dobar kontinuitet igara ove sezone i da u dva ogleda s Dubrovnikom pokažemo kako smo zaslužili biti tu gdje jesmo, priča trener Kiraca

Marijan Mance sa svojim igračima
Marijan Mance sa svojim igračima Foto: Sandro Donda

Košarkaši Crikvenice među rijetkim su klubovima kojima još nije završila sezona. Dok je ostatak klubova već okrenut sljedećoj sezoni, Kirci u subotu pred svojim navijačima igraju utakmicu sezone. Ako se ogledu s Dubrovnikom uopće može dodati takav epitet, budući da je momčad Marijana Mancea samim dolaskom u situaciju da u dva ogleda dohvati A-1 ligu debelo premašila sva očekivanja.

- Uživamo u košarci. Baš sam rekao dečkima, igraju Cibona i Zadar, Cedevita i Split, a još smo i mi u igri. Ostatak hrvatske košarke je već na godišnjim odmorima, objašnjava trener Kiraca Marijan Mance, koji su odličnim nastupom u kvalifikacijama došli do prilike da u srazu s pretposljednjom ekipom Lige za ostanak ostvare povijesni plasman u elitno društvo hrvatske košarke.

No "pod kotorom" se nitko time ne opterećuje. Imperativa nema, ali ni predaje. Dubrovnik je veliki favorit u dva kvalifikacijska ogleda od kojih je prvi na rasporedu u subotu u 18 sati. Uzvrat je tri dana kasnije u utorak u Dubrovniku.

- Apsolutno smo rasterećeni uoči ogleda s Dubrovnikom. Jedina obaveza uoči kvalifikacija nam je bila predstaviti crikveničku košarku na najbolji način i boriti se za svoj klub. To sam zahtijevao od igrača i to smo u 90 posto utakmica i ostvarili. Jedino što želim je da nastavimo kontinuitet dobrih igara ove sezone i da u dva ogleda s Dubrovnikom pokažemo kako smo zaslužili biti tu gdje jesmo, zaključit će Mance.