ARAMIS NAGLIĆ UPOZORAVA

Pristup iz druge četvrtine može se obiti o glavu

Nedjelja, 12. travnja 2015. 12:00 Napisao  Patrik Mršnik

U rosteru imam dečke koji žele i mogu odigrati utakmicu u visokom ritmu, kaže trener Škrljeva

Aramis Naglić i Milekić
Aramis Naglić i Milekić Foto: Lario Tus

Košarkaši Škrljeva upisali su pobjedu na startu kvalifikacija za A-1 ligu ove subote protiv momčadi Podravca. Prvak sjeverne drugoligaške skupine ni u kojem smislu nije mogao parirati domaćinima čija rezultatska prednost na koncu može zavarati i sakriti nedostatke iza makse od 117 postignutih koševa. Dogodila se noć u kojoj su Škrljevčani za tri poena gađali gotovo nevjerovatnih 59 posto (17-29), bio je to ključni faktor velike pobjede koja će morati biti samo prva u nizu, želi li se doći do prve lige. Nije utakmicom zadovoljan niti Aramis Naglić, posebno fazom obrane, ali i drugom četvrtinom u kojoj su se gosti približili na pet koševa zaostatka.

- Smatram da se obrana kakvu smo igrali u drugoj četvrtini ne smije ponoviti. Ako mislimo napraviti bilo kakav rezultat, obrana nam mora biti puno solidnija nego što jest. Prije svega, mislim na veliki broj lakih koševa koje smo primili, izostanak agresivnosti i pomaganja od strane koja u prodoru mora pomoći. Ništa nije u fazi obrane u drugoj četvrtini valjalo i takav se pristup može obiti o glavu u sljedećim utakmicama, kaže Naglić.

Škrljevo je svoju domaću premijeru uspješno odradilo na krilima efikasnog napada, alii šire  klupe.  Podravac je u  25. minuti već bio na respiratorima, tada su domaći uvođenjem Prostrana (jednako koristan u oba pravca!), te ulascima Vidmara i Kraljića uspješno održali visok ritam u napadu. 

- Mi smo utakmicu ovako rezultatski uvjerljivo dobili na toj rotaciji igrača. U rosteru imam dečke koji žele i mogu odigrati utakmicu u visokom ritmu, bit će to i jedan od glavnih kriterija za raspodjelu minutaže. Podravac je  bio vrlo neugodan, vidi se po njima da to nije momčad s izraženom fizionomijom, u nekim se momentima činilo da se ne zna tko tamo što igra. U toliko je bilo teže koncipirati obrambeni dio igre, no i uz sve te alibije te činjenicu kako nam je ovo prva kvalifikacijska utakmica, nismo smjeli neke djelove utakmice odigrati na način na koji smo ih odigrali, rekao je Naglić.

Na drugu stranu terena istaknuli su se novi pojedinci u redovima Škrljeva. Povratnik Igor Salamun te ponajprije Matija Češković odigrali su vrlo dobre role u napadu. Češković je stavio 33 poena od čega 6 trica, Salamun je dodao svojih 19 a još su tri igrača domaćih bila u dvije  znamenke što se koševa tiče.

- Češković je veliko pojačanje u napadačkom dijelu igre i zadovoljan sam onim što je pružio danas. Ovo je njemu i Salamunu bila prva zajednička utakmica s ovom ekipom,  ne treba to zaboravljati. Iz toga aspekta bio je ovo pravi test i svojevrsno uigravanje za sljedeće, jače obveze, govori Naglić.

Škrljevčane očeuje gostovanje u Požegi u sklopu trećeg kola (srijeda, 19). Trener zelenih o njima govori afirmativnim tonom, posebice kada se radi o gostovanju na slavonskom tlu.

- Požega je po meni kvalitativno jača od Podravca, imaju tri-četiri iskusna igrača koja su u karijeri igrala u prvim ligama. Nema lakih gostovanja, morat ćemo ondje ponoviti izvedbu sa subotnjeg drugog poluvremena. Ukoliko se to dogodi onda nemam straha za rezultat, zaključuje trener Škrljeva.