A-2 liga košarkaša: Škrljevo na Zametu, Crikvenica na iskušenjima u Kraljevici

Petak, 30. siječnja 2015. 14:54 Napisao/la  Stjepan Lončarić

Crikvenica i Kraljevica bili su sudionici mini-lige za popunu A-1 lige u više navrata

Zoran Dragojević ispred klupe Škrljeva
Zoran Dragojević ispred klupe Škrljeva Foto: Lario Tus

Škrljevo, lider prvenstva uputit će se do Zameta, gdje ih isčekuje živahni, mladi sastav Zameta. Iskustvo gostiju trebalo bi presuditi u ovom dvoboju. Škrljevo ne krije svoje ambicije, tijekom tjedna odigrali su i oglednu utakmicu sa Kvarnerom.

Na mnogo većim iskušenjima naći će se Kirci, koji će doslovno skoknuti u 11 kilometara udaljenu Kraljevicu. Prije 5-6 godina susret ovih klubova bila je prava sportska poslastica. Oba kluba bili su sudionici mini-lige za popunu A1 lige – i to u više navrata. U povratničkoj godini, nakon što su uzeli stanku za novi uzlet, igrači iz Kraljevice bilježe dobre rezultate. Na vagi će se naći iskušenja u skokovima domaćina, predvođenog najvišim igračem lige, 217 centimetara visokim Darkom Bobanovićem u odnosu na iskusnog Šamanića, Benića i Komadine. Skokovi su na strani Kraljevice, ali nešto se pita i Marka Benića – Šiketa, prvog skakača lige... Klasični susjedski ogled, kako igrača, tako i gledatelja...

Jadranka dočekuje Rovinj, u uzvratu jesenskog susreta iza kojega su se vukli repovi. U 36. minuti utakmice u Rovinju, u jesenskom dijelu prvenstva, igrač Jadranke Blažević preuzeo je stvar u svoje ruke. Odgurnuo je suca, izazvao prekid, svojoj momčadi oduzeo i onaj samilosni bod, koji se u košarci galantno dijeli poraženom sastavu. Na Malom Lošinju gosti će ostati bez bodova, jer je Jadranka ipak bolja momčad. Naravno, ako zaigra u najjačem sastavu.

Pravi derbi igrat će se u Karlovcu, gdje Stoja i nije potpuni favorit, kao što je to Kastav u ogledu sa Ghia Staffom. Pula je jedini, najizrazitiji favorit u ovom kolu, protiv Rudara iz Labina. A igra se na domaćem, legendarnom Pattinaggiu, hramu istarske košarke (Dvorana Mirna).