A-2 liga košarkaša: Škrljevo može početi slaviti nakon poraza Crikvenice u Puli

Petak, 20. veljače 2015. 09:23 Napisao/la  Stjepan Lončarić

Pet kola prije kraja prvenstva momčad Zorana Dragojevića mora se ponovno usredotočiti na učvršćivanje kadrovskih pozicija za treći pokušaj kvalifikacija za popunu A-1 lige

Košarkaši Škrljeva počinju pripreme za kvalifikacije
Košarkaši Škrljeva počinju pripreme za kvalifikacije Foto: Lario Tus

Tijekom tjedna igrale su se tri zaostale utakmice, koje su odagnale sve enigme oko ovogodišnjeg naslova prvaka. Nakon poraza Crikvenice u Puli, na Mavrincima može početi slavlje, ali...

Pet kola prije kraja prvenstva, momčad Zorana Dragojevića mora se ponovno usredotočiti na učvršćivanje i do sada prepoznatljijvo dobre logistike, konsolidacije financijske konstrukcije, eventualnog učvršćivanja kadrovskih pozicija za treći pokušaj kvalifikacija za popunu A-1 lige. Na utakmici protiv Labina može se očekivati peta pobjeda domaćina izražena sa "stotkom" – lakši trening.

Neizvjesna će biti utakmica u Crikvenici (petak, 18.15), domaćin je ispao iz tračnica u kojima su klizili iza Škrljeva, a Kastav je nadao Stoji vrlo bolan poraz. Gosti iz Pule imali su tijekom utakmice visoko vodstvo (+15), koje su na kraju ispustili. U ogledu iskustva i mladosti u Karlovcu, između Šanca i Zameta, teško je predvidjeti pobjednika. Šanac ili Zamet – bit će jako tijesno. Posebno ako udarna petorka domaćina izdrži što dulje na terenu bez pete osobne pogreške.

Jadranka sa Malog Lošinja, ako krene na put u Pulu sa najjačim sastavom, može ranjenoj Stoji nadati poprilično problema. U Pazinu će Ghia Staff tražiti petu prvenstvenu pobjedu, ali će i "Rovinjezi" upravo u ovom susretu tražiti spasonosnu pobjedu.

Dobra košarka igrati će se sasvim sigurno u Kraljevici. Domaćin će pokušati upravo u ovom susretu dokazati, da je u povratničkoj sezoni u A-2 ligi – Zapad spreman i na veća dostignuća. Pula 1981 sa novom pobjedom napada uskoro i drugo mjesto u prvenstvu.

Parovi 17. kola (21. veljače): Crikvenica – Kastav, Škrljevo – Labin, Ghia Staff – Rovinj, Šanac – Zamet, Kraljevica – Pula, Stoja – Jadranka.